MS-klassikoiden viimeinen maraton voitti Harveyin, Jaks oli neljäsentoista

viimeinen maraton 50 km vapaauinnin MM-kisoissa Lahdessa voitti Kanadan hiihtäjä Alex Harvey ennen Venäjän Sergei Usťugovem kotiin ja Matti Heikkinen. Martin Jakš päättynyt neljästoista ja hoiti parhaista paikoista Tsekin urheilijat henkilökohtaisissa kilpailuissa mestaruuden.

Ei mitaleista päättyi kokelas kultaa ja johtava mies MM Martin Johnsrud Sundby Norja, joka kuoli loppukirin ja sijoittui viidenneksi .Puolustavan mestarin Petter Northug sijoittui kahdeksas.

hopea edellisen MS Falun jossa se meni klassinen tekniikka kannatti Bauer. Tsekin joukkue jättää tämän vuoden mestaruus ilman mitalia, samoin kuin vuosien 2011 ja 2013.

kaksikymmentäkahdeksan Harvey voitti Kanadan historian maailmanmestaruutta ensimmäistä yksittäistä kulta ja toinen yleinen Oslon jälkeen vuonna 2011 voitti Devon Kershaw sprintti paria. Maalissa viidenkymmenen kilometrin kukisti kuudella sekunnin kymmenystä Usťugova joka Lahdesta ottaa kaksi kultaa ja kaksi hopeaa.

kolmannen ja viidennen Sundbyho Heikkinen sai toisen britti Andrew Musgrave.Sundby viimeisen kilometrin, tahdin ja onnistui repimään perin kaksikymmentä johtavista, mutta lopulta hän ei löytänyt riittävän nopeasti.

Norja hiihtäjät kuin he menivät ulos radalta mitalin tyhjäkäynnillä ja toisin Norja naiset eivät saaneet Lahdessa ei yksi yksittäinen kulta. Jopa niin, Norja hallitsi maan pistemäärä MS läpi seitsemän kultaa ja 18 mitalia yleistä.

kolmekymmentä Jaks ajoi lähes koko rodun huipulle alkuun, laski noin kolme kilometriä ennen maaliviivaa. Harvey voitti 27,5 sekuntia. Petr Knop päättynyt 33., 36. ja Michal Novák Aleš Razým 48.

Miehet – 50 km vapaa:

Ensimmäinen Harvey (Kan.) 1: 46: 28,9, toinen Usťugov (Rus.) 0,6 3. Heikinen (Fin.) -1,4, neljäs Musgrave (Brit.) -2,9, 5 Sundby -3,0, 6.Röthe (molemmat ei.) -3,4, 7. D. Cologna (Sveitsi) -8,9, 8. P. Northug (Nor) -12,3, 9. Manificat (Fr.) -13,4 , 10. Holund (Nor.) -14.3,… 14. Jaks -27,5, 33. Knop -4: 40,4, 36. Novák -5: 28,6, 48.